Meseria face diferența

            Ziua Natională a Meseriilor (11 martie) a fost sărbătorită în cadrul campaniei MEC “Meseria face diferența!”. Scopul acestei campanii a fost prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolventii de clasa a VIII-a, dar si avantajele pe care le oferã învãtãmântul profesional si profesional dual. 

           În acest context, liceul nostru  a participat la acțiunea „Alături de tine pentru alegerea meseriei” în data de 6 martie 2020, acțiune amplă organizată impecabil de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea la Sala de ședințe „Mihai Kogălniceanu.

          În fața elevilor de gimnaziu, a părinților și a cadrelor didactice, agenții economici parteneri ai unităților de învățământ profesional și tehnic au evidențiat, prin exemple de bună practică, contribuția pe care o au în formarea elevilor ca buni meseriași, dar și deschiderea privind angajarea viitorilor absolvenți. Pentru școala noastră o importantă susținere am avut din partea doamnei Marioara Crăciun, administratorul SC Crăciun Minion S.R.L.

         Eleva noastră Grosu Ana-Maria din clasa a XI a, învățământ profesional, meseria brutar-patiser-preparator produse făinoase și-a împărtășit experiențele acumulate în cei trei ani de școală profesională și exprimat speranțele pentru viitor.

          Au fost transmise elevilor și părinților mesaje de încurajare privind continuarea pregătirii în scopul dobândirii unei meserii de către absolvenți care îmbrățișează astăzi cariere de succes. Un bun exemplu pentru școala noastră a fost reprezentat de Rusu Elena – absolventă a învățământului profesional, angajată în domeniul pregătirii de bază și  cu dorință de finalizare a studiilor prin învățământ liceal seral.

         Un moment de impact l-a reprezentat vizitarea, la finalul acțiunii, a expoziției amenajate în foaierul sălii, cu produse realizate de elevi care se pregătesc pentru obținerea de calificări în diverse meserii.

         Expoziția prezentată de școala noastră a fost realizată de elevii învățământului profesional, meseria: brutar-patiser-preparator produse făinoase, sub atenta îndrumare a doamnelor maistre Cadar Laura, Cumanov Mariana, Manea Aneta și Pădurariu Emilia.

          In brutărie, elevii nostri au demonstrat mai mult decat o tehnica avansată, au transformat aluaturile într-un mod de exprimare artistică.

Tuturor colaboratorilor noștri le mulțumim!